telefon

 

galerijeadaptacijadekorativni radovienterijeriairbrush


 

Enterijer modernog stana u pećiniPitsou Kedem arhitektonski studio, redizajnirao je istorijski stan u Jafi, drevnom lučkom gradu smeštenom na jugu urbanog centra izraelskog grada Tel Aviva.

Enterijer modernog stana u pećini

Enterijer modernog stana u pećini


Kreiran kao moderna pećina, projekat uključuje ponovno restauriranje originalnog izgleda strukture i njenih različitih volumena, dok istovremeno osvetljava slabašno osvetljen prostor enterijera. Kako bi uneli što više dnevnog, prirodnog svetla u ovaj dom, dizajnerski tim je morao da orijentiše životni deo prema moru koje, zahvaljujući novim zastorima, ostaje vidljivo zbog njihove inovativne šeme šablona.

Enterijer modernog stana u pećini

Enterijer modernog stana u pećini

Arhitektonski studio Pitsou Kedem ujedinio je postojeći prostor, transformišući ga iz malih individualnih soba u sekvencu osveljenih i funkcionalnih površina. Dizajnerski tim je otpočeo renoviranje uklanjanjem dekoracije sa lukova plafona i njihovim prekrivanje belim gipsom. Tokom renoviranja, originalna kupola iznad kuhinje, prethodno prekrivena slojem fasadnog maltera, takođe je potpuno otkrivena. Na kraju, nova betonska površina sa akcentnim kamenjem postaje element koji vezuje dizajn prizemnog nivoa ovog stana.

Enterijer modernog stana u pećini

Enterijer modernog stana u pećini

Sobe koje se nalaze u ovom starom stanu Jafe dolaze zajedno sa istorijom dugačkom stotinama godina, a svaka od njih poseduje specifičan karakter kao i prizemlje. Ponovo integrisani prostori nisu zatvoreni vratima, već potpuno otvoreni i omogućuju izvanredan pogled na more. Stoga, kao dodatak njihovim dizajnerskim funkcijama enterijer služi i kao tranzicioni koridor između različitih prostorija. Crna boja je korišćena čitavim prostorom stana i u šemi koja ističe dovratke i krije nove tehničke sisteme. Ovaj stan predstavlja pravu inspiraciju koju donosi svojim modernim dizajnom i izrazito elegantnom linijom enterijera koja se savršeno uklapa u konstrukciju prirodne pećine.

Enterijer modernog stana u pećini

Izvor: mojenterijer.rs / N.Đ.

reference