telefon

 

galerijeadaptacijadekorativni radovienterijeriairbrush


 

Renovirani stan u Barseloni


Built Architecture studio bio je zadužen za projekat renoviranja stana smeštenog u glavnom gradu Španije. Projekat se sastojao od očuvanja originalnih i modernističkih podova od drveta, ali i visokih plafona, dok su stanu dodate jedinice za odlaganje stvari koje otvaraju njegov prostor.

Renovirani stan u Barseloni


Najunikatnija karakteristika ovog udobno dizajniranog stana jeste njegov centralni elemet nameštaja izgrađen od hrastovog drveta podignutog u samom centru stana kako bi na idealan način komplementirao zadivljujućim parketima. Ovaj komad je visok 234 cm i dostiže monumentalnu visinu plafona koji datira iz 19. veka. Sve ostala dizajnerska rešenja kreirana su oko ove unikatne i funkcionalne centralne tačke.

Renovirani stan u Barseloni

Prelaz između zajedničkih površina i spavaćih soba ostvaren je putem metalnih pragova. Kupatila, zajedno sa tuš kabinom, takođe prate ovaj stil i nalaze se ispod metalnih oplata, odmah do jedinog enterijernog vrta koji služi radi prirodnog osvetljenja i ventilacije.

Renovirani stan u Barseloni

Enterijer stana je veoma modernistički dekorisan obiljem hrastovog drveta, visokim plafonima sa gipsanim radovima i mozaičkim šablonima restauriranog parketa. Nameštaj je kreiran od identičnog hrastovog drveta ili je beo i uglađen, a prate ga stilski komadi osvetljenja, koji uskaču u pomoć kada velike količine prirodnog svetla odlaze u suton.

Renovirani stan u Barseloni

Čitava površina enterijera predstavlja prazne pozadine lakom uređenju nameštaja, umetničkih dela, slika, predmeta i porodičnih uspomena koje se kumuliraju tokom godina i njihovog raspoređivanja bez ikakvih restrikcija. Neutralna paleta boja pruža prostor imaginaciji i ekstenzivnoj upotrebi svetlo obojenog prirodnog drveta koje stan čini daleko udobnijim.

Renovirani stan u Barseloni

Ovo je krajnje moderna stambena jedinica u kojoj su očuvane sve njene originalne vrednosti i obnovljene kako bi gravitirale oko novog centralnog elementa nameštaja, koji je jedinstven isto koliko iznenađujuć i inovativan u svojoj diskreciji, fleksibilnosti i eleganciji, u svakom momentu odgovarajući na sve potrebe svojih korisnika.

Renovirani stan u Barseloni

Izvor: mojenterijer.rs / N.Đ.

 

reference