telefon

 

galerijeadaptacijadekorativni radovienterijeriairbrush


 

Stan podeljen na tri nivoa


Ovaj stan nalazi se na prvom spratu uske zgrade iz 1970. godine smeštene u gusto naseljenom njujorškom kraju Upper West Side i prostire se na tri razdvojena nivoa.Stadt Architecture studio tokom renoviranja iskombinovao je postojeće zidove od cigle sa podovima od orahovog drveta, svetlo belim elementima i ljubičastim nameštajem. Ova nijansa obezbeđuje akcentnu boju širom enterijera, zajedno sa neutralnim tonovima koji pružaju savršene dekorativne elemente i dolaze u vidu finiša ugaone garniture, veoma lakih belih zavesa i kružnog visećeg osvetljenja kreiranog od stakla.

Stan podeljen na tri nivoa


Kuhinja i trpezarija postavljene su na prizemnom spratu, stepenište odatle vodi ka dnevnom boravku, dok spavaća soba i kupatilo okupiraju prostor mezazina iznad njega. Stadt Architecture studio želeo je da ponudi koheziju između ove tri odvojene etaže postavljajući specijalno kreirane podove od orahovog drveta i nameštaj, koji uključuje i uzak bar za ručavanje koji je tu da zameni trpezarijski sto.

Stan podeljen na tri nivoa

Dugačak niz ormara kreira ostavinski prostor koji teče duž zidova dnevne sobe i sadrži sistem otvorenih polica koje su zajedno finiširane u ljubičastoj boji. U nastavku dnevne sobe se nalazi kutak za opuštanje ili čitanje knjiga, a dobija se otvoren prostor koji izgleda komofrnije nego što je u suštini. Boja fotelje prati i uklapa se uz kompletan ambijent.

Stan podeljen na tri nivoa

Osam inča je dodato kvadraturi kupatila jednostavnom zamenom postojećeg pravog stepeništa, ugradnom verzijom koja poseduje kompaktan oblik sproveden ivicom prostora duž jedne ekspanzije. Bele pločice definišu linije zidova, kompletirajući dizajn belog kupatila smeštenog unutar sobe, dok su podovi prekriveni grafički sivim i belim keramičkim elementima.

Stan podeljen na tri nivoa

Stan podeljen na tri nivoa

Spavaća soba je implementirana u malom prostoru, ali je uklopljena tako da je iskorišćen svaki centimetar ove sobe. Zid od opeke je u kontrastu sa belim nameštajem, što joj daje poseban šarm.

Stan podeljen na tri nivoa

Izvor: mojenterijer.rs / N.Đ.

reference