telefon

 

galerijeadaptacijadekorativni radovienterijeriairbrush


 

10 fantastičnih ideja za dnevnu sobu


Ovih 10 fantastičnih ideja za dnevnu sobu definitivno ćete obožavati jer ne zahtevaju mnogo novca, a efikasno će osvežiti svaki enterijer. Izaberite omiljene i pronađite idealnu kombinaciju za sebe.

10 fantastičnih ideja za dnevnu sobu

1. Zidne nalepnice

Ako tražite alternativu za postere ili slike, onda uzmite u obzir kreativne nalepnice za zid. Njihovo lepljenje ne zahteva mnogo vremena, a postoje u raznim oblicima, dezenima, bojama i veličinama. Takođe su odličan izbor ako živite u iznajmljenom prostoru, jer mogu da se skinu bez oštečenja zidova. Da bi nalepnice zaista došle do izražaja. najbolje je da izaberite boju kontrastne nijanse u odnosu na ostale dekorativne detalje u sobi.

10 fantastičnih ideja za dnevnu sobu

2. Ogledalo nesvakidašnjeg dizajna

Ogledala su jedan od najboljih načina da dnevnu sobu učinite atraktivnijom. Ako želite opciju koja isključuje "Uradi sam" projekte, jednostavno ga naslonite na zid umesto da ga zasrafite ili okačite. Izaberite zanimljiv oblik ako želite da zaista skrenete pažnju na ovaj detalj. Ne zaboravite da male prostore možete da učinite vizuelno većim upravo pomoću ogledala.

10 fantastičnih ideja za dnevnu sobu

3. Police u zidu kao izložbeni prostor

Nema potrebe da trošite novac na skupa rešenja za odlaganje stvari, kao što su komode ili biblioteke. Umesto toga, iskoristite zidna udubljenja i montirajte police za knjige, uramljene fotografije i aksesoare. Za police izaberite boju odgovara boji vaših zidovi, ili ih jednostavno obojite u tu boju. Ukoliko je vaša dnevna soba manja i treba vam sav raspoloživi prostor, postavite police od poda do plafona.

10 fantastičnih ideja za dnevnu sobu

4. Presvlake za tapacirani nameštaj

Presvlake na skidanje, koje možete prati u veš mašini su božji dar – pogotovo ako imate decu ili kučne ljubimce. Ako ste u mogućnosti, u salonu nameštaja odaberite sofu sa presvlakom na skidanje, da biste mogli da menjate izgled za tren oka. Za opuštenu varijantu, koja je sada najviše u trendu, možete kombinovati različite presvlake ili je samo dopuniti sa nekoliko zanimlivih jastuka i spremni ste za ležerno druženje ili opuštanje u prijatnom ambijentu.

10 fantastičnih ideja za dnevnu sobu

5. Kamin sa cepanicama

Ako niste među srećnicima koji imaju pravi kamin, bez brige – umesto toga probajte ovaj povoljan i dopadljiv izgled. Popunite prostor sa cepanicama, i ovaj efekat urbane brvnare doneće divnu, ušuškanu atmosferu u vašu dnevnu sobu. Tokom određenih proslava, jednostavno navucite niz lanaca sa svetiljkama preko cepanica da bi dobili maksimalan praznični sjaj.

10 fantastičnih ideja za dnevnu sobu

6. Galerija fotografija

Većinu vremena sa porodicom provodite upravo u dnevnoj sobi, tako da taj prostor maksimalno treba koristiti da biste izložili svoje omiljene fotografije i umetnička dela, i to u mini privatnoj galeriji. Sve što vam je potrebno je da kupite razne remove i naučite kako da okačite slike na zid poput profesionalca.

10 fantastičnih ideja za dnevnu sobu

7. Aksesoari i trendi dezeni - dodajte boju i šaru

Aksesoari mogu da čine čuda dajući dnevnoj sobi potpuno nov izgled uz mali budžet. Dovoljno je, primera radi, da zamenite stare jastuke za trendi dezene u raznim, ali kompatibilnim bojama. Zašto ne biste takođe osvežili svoje osvetljenje, birajući abažure raznobojnih nijansa? Da biste pojačali vizuelni utisak, boju i oblik uskladite sa vaznama, stonim lampama i ramovima za fotografije.

10 fantastičnih ideja za dnevnu sobu

8. Jednostavan okvir kamina

Kamini formiraju prirodnu ključnu tačku dnevne sobe. Dizajn koji vam predlažemo je jednostavnog geometrijskog oblika, ofarban u belo da bi se suprotstavio tamno sivom zidu dimnjaka i uistinu privukao pažnju. Čak ga možete napraviti sami – samo tri drvene ploče pod uglom od 45º je sve što vam je potrebno, a na kraju ga možete ukrasiti svojim omiljenim detajlima.

10 fantastičnih ideja za dnevnu sobu

9. Upečatljive tapete

Da li ste spremni da se upustite u inspirativan, ali ne i previse zahtevan "Uradi sam" poduhvat? Ako jeste, onda bi lepljenje novih tapeta mogao da bude pravi projekat za vas, koji bi ujedno promenio izgled vaše dnevne sobe. Možete čak lako smanjiti troškove, a ujedno bolje i izgleda kada tapete stavite samo na jedan zid. Za to su dve ili tri rolne zanimljiv tapeta više nego dovoljne. Geometrija, botanički printovi, plus jarke boje trenutno vodeći hitovi. Mnoge ideje možete pronaći i u tekstu Kako da oživite zidove svog doma.

10 fantastičnih ideja za dnevnu sobu

10. Jednostavne viseće lampe

Jednostavne lampe modernog dizajna uvek su idealan dekorativni detalj za svaki dom, a za njihovu izradu vam često nije potreban alat, već samo malo truda i mašte. Ako vam se sviđaju lampe prikazane na fotografiji, sledite naše uputstvo i u nekoliko jednostavnih koraka postaćete vlasnici istih.

Izvor: kucastil.rs Foto: Pinterest / Arhivareference