telefon

 

galerijeadaptacijadekorativni radovienterijeriairbrush


 

Komforni minimalizam

 

 

Kao prava studija tekstura i materijala, ovaj stan u Bukureštu naglašava kontraste koji postoje između drveta i metala. Zajedno, ovi materijali kreiraju napredni dizajn, kao i udobni prostor za život na veoma urbanoj lokaciji. Grubi drveni pod formirao je osnovu za moderni dizajn koji je izveo Studio 1408, kao i bazu topline za upotrebu hladnijih materijala u ostatku prostora. Doze teksture u formi aksesoara doprinose kontrastima u celom prostoru ovog doma, i u isto vreme ublažavaju inače industrijske vibracije.

Komforni minimalizam

 

Lepa sofa oživljava dnevni boravak i svojom voluminoznom siluetom ublažava izgled rigidnih površina koje dominiraju u ovoj sobi. Iza sofe, nalazi se predivna zidna lampa, koja je kreirana od čelika i pruža direktno osvetljenje, što olakšava čitanje dok ste na sofi. Naspram sofe, nalazi se opčinjavajući deo zida koji sadrži Bluesteel zidne panele, koji inače sumorni i mračni zid pretvaraju u komad nameštaja i dekoracije u ovom modernom prostoru. Niski ugradni ormar je krucijalni komad nameštaja u ovom prostoru i on sadrži svu elektroniku, a dnevni boravak održava čistim i elegantnim.

Komforni minimalizam

 

Otvoreni plan prostora u ovom stanu vlasnicima daje priliku da maksimalno koriste sve njegove funkcije bez vizuelnih prepreka. To takođe omogućava i protok energije kroz prostor, koji je dizajniran da savršeno odgovara svakodnevnim potrebama vlasnika. Prostori su fluidni i tranzicije iz jedne “sobe” u drugu definisane su rasporedom nameštaja. Različito osvetljenje, od lampi u dnevnom boravku, do lustera u kuhinji, kreirano je i raspoređeno tako da nadomešćuje sve nedostatke prirodne svetlosti i kreira prirodan osećaj u ovom domu.

Komforni minimalizam

 

U prostoru kuhinje možemo primetiti čist minimalizam, jer njeni elementi nemaju ručke i suvišne detalje. Drvo, koje je korišćeno za trpezarijski sto i deo oko sudopere na fantastičan način unosi teksture i organsku prirodu u ovaj moderni prostor. Paneli koji su korišćeni kao dekoracija u dnevnom boravku mogu se primetiti i u kuhinji u prostoru oko sudopere. Na ovaj način, prostor stana ujedinjen je ponavljanjem materijala.

Komforni minimalizam

 

Spavaća soba ima zagasitu paletu boja, a ispunjena je teksturama baš kao i ostatak prostora. Zidne lampe u ovom slučaju pored svoje funkcije imaju i ulogu dekoracije, dok tamno sivi jastuci kreiraju iluziju dubine na udobnom krevetu sa belim uzglavljem. Udobnost je kao i u svakoj drugoj spavaćoj sobi ovde bila od ključnog značaja, pa su korišćeni samo oni materijali koji pozivaju na odmor i uživanje.

Komforni minimalizam

 

U kupatilu, možemo primetiti dodir boje. Živahna tirkizna polica na donjem delu umivaonika predstavljena je kao produžetak teme uspostavljene zidnim panelima u dnevnom boravku i kuhinji. Ovo kupatilo možda predstavlja jedini dodir jarke boje u čitavom ovom stanu, što nam donekle govori o razigranoj privatnoj ličnosti vlasnika, koji inače uživaju u eleganciji i minimalizmu.

Komforni minimalizam

 

U celom ovom stanu, kombinacije neočekivanih materijala stvaraju dinamični prostor koji je moderan, udoban i organski. U pitanju je napredni dizajn, protkan funkcionalnošću i neprocenjivom estetikom.

Komforni minimalizam

 

Izvor: mojenterijer.rs / N.Đ.

 

reference