telefon

 

galerijeadaptacijadekorativni radovienterijeriairbrush


 

Renoviranje kuće i dodavanje vizuelne svežine


Moderni projekti renoviranja, gotovo uvek unose najinteresantnje i inovativne karakteristike u kućni dizajn, koji na drugi način nikada ne bi postali centralna tačka arhitektonskih konverzija.

Renoviranje kuće i dodavanje vizuelne svežine

Renoviranje kuće i dodavanje vizuelne svežine

Za renoviranje stare kuće u španskom mestu Olot, Arnau Verges Tejaro studio koristio je slojeve betona kako bi vizuelno spojio njene prostorije. Reorganizovanje prostora inicijalno širom dva različita nivoa, dovelo je do novog enterijera koji deluje otvoreno, prostrano i gostoljubivo bez preteranog truda. Međusprat smešten iznad prizemnog i gornjeg, privatnog dela, dodat je kako bi kreirao vezu između spratova i ujedno povećao njihove korisne površine.

Renoviranje kuće i dodavanje vizuelne svežine

Renoviranje kuće i dodavanje vizuelne svežine

Betonski delovi smešteni u dnevnoj sobi prate putanju koja vodi do kuhinjskog prostora na gornjem nivou, čiji je izgled kompletiran drvenom terasom i baštenski prostorom. Raznobojne podne pločice unose dodatno uzbudljiv izled kuhinjskom ambijentu, dok je ovo takođe sluča i sa belo-sivim keramičkim delovima koji predstavljaju pozadine.

Renoviranje kuće i dodavanje vizuelne svežine

Pametno osvetljenje i obilje prirodnog svetla kombinovano stvaraju savršen ambijent, dok drveni podovi u trpzarijskom delu, dnevnom boravku i zajedničkim prostorijama dalje unose još više topline i gostoljubiv izgled. Sekcije enterijera kreirane prirodnim kamenom, kao i udobna niša odmah do prozora, postavljaju finalne tonove ovog redizajniranog i renoviranog doma u Španiji.

Renoviranje kuće i dodavanje vizuelne svežine

Kako bi spojili tri betonska nivoa koja su nastala tokom projekta, arhitekte su koristile košuljice i betonske tepihe spojene na ivicama koje definišu svaku prostoriju u kući. Od kuhinje, do bašte, koncept fluidne betonske konstrukcije prolazi pokraj nižih soba i trpezarije, dok je pristup prvom spratu omogućen novonastalim nivoom mezazina i njegovom pozicijom izmeštene nivelacije.

Izvor: mojenterijer.rs / Decoist / N.Đ.


reference