FARBAMO, MAŽEMO I NIKAD NE LAŽEMO!


 

Gipsarski radovi

 

gipsarski radovi

Gips


Gips je stena stara preko 200 miliona godina nastala taloženjem, vrlo lako se obrađuje i koristi se u građevini već dugi niz godina. Za čoveka je gips u potpunosti neškodljiv, te je sa gledišta biologije građenja potpuno besprekoran proizvod. Gips poseduje pH-vrednost ljudske kože, bez mirisa je i bezopasan. Ukratko, gips je materijal koji je prilagođen okolini, ekololški je besprekoran, a s biološkog gledišta je potpuno neškodljiv.


Negorivost gips-kartonskih ploča zasniva se takođe na dobrim svojstvima gipsanog jezgra. Gips u sebi veže oko 22 posto kristalne vode što kod ploča debljine 15mm iznosi oko 3 litra po kvadratnom metru. U slučaju požara ta voda deluje samogasivo.


Suva gradnja


Suva gradnja ima sve značajniji udeo u gradnji stambenih i poslovnih objekata. Pitate se koji su razlozi? Ovim načinom gradnje, odnosno završnih građevinskih radova, možete potpuno individualno kreirati vaš interijer prema vlastitim željama ili ideji arhitekta zbog visoke plastičnosti materijala i velike mogućnosti kombinovanja oblika i vrsta gips elemenata. Kvalitetnim izvođenjem gipsarskih radova postiže se dobra toplotna i zvučna izolacija i bitna karakteristika je brzina montaže. Gips je prirodni i biološki ispravan materijal pa je preporučljiv i zbog zaštite zdravlja ljudi.
Suva gradnja se izvodi od laganih materijala, a podrazumeva zidove, prezide, spuštene plafone, suve glazure za izravnavanje podova...


Potkrovlja


Gips-kartonske ploče su idealno rešenje za preuređenje vašeg potkrovlja zbog sledećih karakteristika:


- gips ploče ne gore
- u kombinaciji sa izolacionimim materijalima zimi štite od hladnoće, leti od vrućine
- dobra zvučna izolacija
- dobra sposobnost upijanja vlažnog vazduha iz prostorije
- funkcionalna konstrukcija stvara zdravu životnu klimu u prostoru


Kombinacijom konstrukcijskih i izolacionih sistema potkrovlje možete preurediti u skladu sa svim konstrukcijskim i izolacionim zahtevima, a dobra toplotna, zvučna i protivpožarna zaštita omogućuju vam oblikovanje komfornog stana. Primenom suve gradnje u kuću ne unosite nikakvu dodatnu vlagu niti prašinu, a uređene prostorije useljive su odmah po završetku radova. Pritom Vam gips-kartonski sistemi s tipskim profilima, izolatorima i opločavanjem omogućavaju laku i brzu izvedbu konstrukcija koje bitno usporavaju širenje vatre (F 30) ili pak zaustavljaju požar (F 90).


gipsarski radovi

Spušteni plafoni


Spušteni plafonise najčešće primenjuju da bi se smanjila visina prostorije i kada treba provući instalacije u šupljini iznad prostora. Upotrebljava se često kada je površina postojećeg plafona oštećena ili neravna. Dodavanjem termoizolacije smanjuju se troškovi grejanja.


Knauf sistemi su idealno rešenje za moderno uređivanje životnog ili radnog prostora, ali i za adaptaciju starih ili oštećenih enterijera. Gipsani elementi nude mogućnost kreativnog oblikovanja prema individualnim željama i potrebama. Savršeno oblikovan spušteni plafon može dati poseban naglasak i atmosferu u Vašem stanu, kancelariji, restoranu...


Pregradni zidovi


Gipsarski radovi kojima se izrađuju pregradni zidovi od gips-kartonskih ploča omogućavaju brzu gradnju bez šalovanja, armiranja i štemovanja za instalacije. Odlična zvučna, toplotna i protivpožarna svojstva daju ovim zidovima najširu primenu u svim vrstama stambenih, poslovnih i industrijskih objekata. Mala masa, od svega 20-50 kg po kvadratu površine pregrade, značajno smanjuje opterećenje zgrade i zato je idealno i za potkrovlja. Šuplji prostor pregrade služi za brzo i racionalno postavljanje svih vrsta instalacija i izolacija. Pregradni zidovi mogu biti sa jednostrukom ili dvostrukom potkonstrukcijom, a oblažu se sa jednim ili dva sloja gips-kartonskih ploča.


Pregradne zidove čini potkonstrukcija i obloga od gipsanih ploča. Potkonstrukcija se sastoji iz čeličnih, pocinkovanih profila na koje se obostrano montiraju gipsane ploče. Izvedba potkonstrukcije i vrsta obloge zavise od visine ugradnje, namene korišćenja prostorije, zvučne izolacije i zaštite od požara. Pregradni zidovi se odlično prilagođavaju građevinskoj strukturi modernih objekata, a takođe pružaju idealna rešenja za izvedbe raznih polica, ormara i sl.Zato, ukažite poverenje najboljima - "MAGIC WALL"-u!

stilovi

Stilovi

tv police

nosaci

Sertifikati

Sertifikat o izvrsnosti

Sertifikat o izvrsnosti