FARBAMO, MAŽEMO I NIKAD NE LAŽEMO!


 

Dom u kom se sve vrti oko teksture

 

Zavirite sa nama u dom koji nosi naziv Devine Build.

Dom u kom se sve vrti oko teksture

Stan je delo House of Jade Interiors studija za dizajn. Od samog početka vlasnici su istakli da im je u prostoru za život važan osećaj prirodnosti, opuštanja i svakako teksture. Početak je bio u kuhinji, gde su tamne lampe, cementna podloga i beli ormari stvorili neutralnu ali vrlo privlačnu prostoriju. Zidovi presvučeni cementom učinili su da drveni elementi i dodaci u prostoru kraj njih jednostavno sijaju. Tonovi u kuhinji su organski, zemljani i neutralni, sa obiljem teksture.

Dom u kom se sve vrti oko teksture

Pri kreiranju najvažnije prostorije u domu, dnevne sobe, posebna pažnja je bila usmerena ka stvaranju dobrih vibracija u datom okruženju. Budući da je to scena koja se prva vidi kada se uđe u ovaj dom, izazov je bio stvoriti prijatno mesto za svakodnevni boravak u prostoru dvostruke visine. Kamin u dnevnoj sobi oplemenjen je betonom što je njegovu modernost podigno na viši nivo, a drveni tonovi korišćeni u prostoru uravnotežili su hladni odsjaj kamina. U centralnom delu sobe smešten je sto sa "živim ivicama" koji je svojim asimetričnim oblikom potpuno promenio utisak u prostoru.

Dom u kom se sve vrti oko teksture

Dom u kom se sve vrti oko teksture

Kožne stolice unele su toplu teksturu u enterijer, uklapajući se savršeno sa lanenom sofom. Budući da su vlasnici insistirali na jednostavnosti u celokupnom prostoru dnevnog boravka vlada minimalizam, bez suvišnih dekorativnih elemenata sa fokusom na zelenilu u uglu. Kada se zakorači u trpezariju primetni su veliki prozori koji unose obilje svetlosti u prostor za ručavanje. Šestougaoni sto u prostoriji kraj trpezarije je poseban dragulj koji krasi ovo zdanje, a njega nadopunjuju tapacirane maslinasto zelene stolice. Ova prostorija koristi se kao kućna kancelarija, a detalji kojima je ukrašena su fotografije na galerijskom zidu koje prikazuju porodične avanture.

Dom u kom se sve vrti oko teksture

Spavaća soba je uređena u neutralnom koloru, pri čemu deluje vrlo udobno i prijatno. Vlasnici su želeli prozračan i svež prostor kojim se proteže tekstura na više nivoa, a dizajnerski studio je odradio fantastičan posao po tom pitanju. Drvena vrata, plafonski ventilator i lampe doprinose tome da je belina u spavaćoj sobi manje sterilna. Kupatilo je takođe u istom tonu, pri čemu bela samostojeća kada i drveni kupatilski ormarići stvaraju vrlo harmoničan prikaz.

Dom u kom se sve vrti oko teksture

Izvor: Decoholic

stilovi

Stilovi

tv police

nosaci

Sertifikati

Sertifikat o izvrsnosti

Sertifikat o izvrsnosti