FARBAMO, MAŽEMO I NIKAD NE LAŽEMO!


 

Enterijer sa jakim elementimaPrijatan ambijent kafea Rog u Sloveniji osmislila je poznata slovenačka arhitektica Špela Leskovic sa svojim timom iz biroa AKSL Arhitekti. Jednostavan enterijer, sa upečatljivim elementima i smelom crnom bojom, predstavlja primer minimalizma u kojem se osećate prijatno i opušteno.

Enterijer sa jakim elementima


Za ovaj enterijer arhitektica je koristila nekoliko elemenata koji su sami po sebi jaki, ali se odlično uklapaju i stvaraju prijatan ambijent. Drvo je glavni motiv, a stolice i stolovi od svetlog drveta, jednostavnih oblika odlično su uklopljeni sa kožnim naslonima i kožnim jastucima za sedenje. Polukružni oblik stolica odudara od oštrih ivica stola i klupa, ali nagoveštava razigranost drvenog paravana, koji daje prozračnost prostoru i odskače od klasičnog enetrijara kafića. Štaviše, kada svetlost prođe kroz sitne otvore na paravanu, dobija se jedna potpuno nova dimenzija.

Enterijer sa jakim elementima

Crna boja je u priličnoj meri zastupljena. Pod je popločan crnim šestougaonim pločama, a pojedini zidovi su urađeni posebnom tehnikom nanošenja boje kružnim pokretima u sivoj boji, čime su dobili strukturu, a dopunjeni su velikim crnim stubovima i zidovima na kojima su crteži rađeni belom bojom, pa izgledaju kao tabla za pisanje kredom. Koliko god da su tamni, detalj sa crtežima daje komičnu i dečju notu enterijeru.

Enterijer sa jakim elementima

Prostor jeste pomalo mračan, ali u cilju realizacije intimnog i sigurnog ambijenta za razgovor i društvo, ispod prijatnog svetla velikih okruglih lampi u boji bakra. Minimalizam enterijera dopunjen je i crnim tankim policama za novine, kao i vertikalnim strukturama na crnim zidovima i kutkom za kafu sa narandžastom foteljom i komadom stabla drveta.

Enterijer sa jakim elementima

Arhitektica je uspela da stvori prijatnu atmosferu sa jednostvanim elementima i toplim bojama drveta i odlično iskoristi crnu boju u korist lepog i zanimljivog.

Enterijer sa jakim elementima

Izvor: ambijenti.rs tekst: Lucija Nikić foto: Matevž Paternoster

stilovi

Stilovi

tv police

nosaci

Sertifikati

Sertifikat o izvrsnosti

Sertifikat o izvrsnosti