FARBAMO, MAŽEMO I NIKAD NE LAŽEMO!


 

Lepota maksimalizma u enterijeru

 

Teško je zaista setite se perioda kada nije postojao minimalizam.

Lepota maksimalizma u enterijeru

Kada je reč o dekoru enterijera ovaj stil definitivno odnosi pobedu nad svim ostalim, zahvaljujući svojim oštrim linijama, jednostavnoj šemi boja i odsustvu suvišnih stvari. Međutim postoji i druga strana novčića koji zovemo – uređenje enterijera, i ona pripada maksimalizmu. Ako se u prostoru koju je uređen u minilamističkom stilu ne osećate dovoljno slobodno i nedostaju vam boje i uzorci, možda je baš njegova suprotnost ono što vam treba.

Lepota maksimalizma u enterijeru

Kada govorimo o maksimalizmu, ne radi se o ispunjavanju svakog raspoloživog milimetra u prostoru stvarima i detaljima, već o umetnosti kombinovanja boja, otisaka i eklektičnih elemenata. Ako želite da savladate tehniku kreiranja dopadljivog maksimalističkog stila u enterijeru, na primerima koji slede otkrivamo vam kako sa lakoćom to da sprovedete u delo.

Lepota maksimalizma u enterijeru

U srcu svakog maksimalističkog prostora nalazi se smela kombinacija boja i tekstura. Zid od opeke donosi takvom prostoru dozu urbanog karaktera, dok istovremeno pruža elegantan kontrast glatkom hrastovom podu načinjenom u stilu riblje kosti. Neusklađen dizajn sedišta u prostoru pojačava eklektičan utisak i oživljava prostor. Tepih sa zanimljivim uzorkom i umetnički rad u slučaju ovog urbanog zdanja naglašavaju težnju ka maksimalizmu.

Lepota maksimalizma u enterijeru

Beli zidovi postavili su pozornicu za eksploziju boja i dezena u slučaju ove zanimljive eklektične sobe. Upečatljive prostirke i jastuci sa uzorkom, skreću pažnju na sebe i kraj mnoštva drugih interesantnih pojava. Nekoliko stvari povezuje ovaj prostor. Prva je boja, pri čemu svaki komad poseduje boju istog intenziteta, drugi je stapanje sa pozadinom, pri čemu je svaki šareni predmet podržan jednobojnim prikazom i poslednji je skala, koja daje važnost svakom predmetu u prostoru nezavisno od njegove veličine.

Mešanje uzoraka je umetnost sama po sebi. Vrlo lako se može krenuti stranputicom i izborom lošeg uzorka stvoriti previše intenzivno okruženje. Na primeru ovog stana tapete, zavese i ukrasni detalji deo su iste priče iako imaju različit uzorak na sebi. Najupečatljive u prostoru zavese se cvetnim printom definisale su celinu. Zlatni detalji i jastuk u pozlaćenom tonu kao da su se odvojili od zavese i zašli u prostor, kojim vlada poprilično neutralna šema. Tapete sa zanimljivim crno-belim otiskom čine da soba deluje interesantnije i smelije.

Izvor: The Spruce

stilovi

Stilovi

tv police

nosaci

Sertifikati

Sertifikat o izvrsnosti

Sertifikat o izvrsnosti