FARBAMO, MAŽEMO I NIKAD NE LAŽEMO!


 

Mali stan nadahnut Egejskim morem

 

Upoznajte mali životni prostor koji je inspiraciju za svoj dizajn pronašao u lepoti Egejskog mora.

Mali stan nadahnut Egejskim morem

Studio za dizajn ABACO je upravo završio rad na renoviranju malog stana u srcu Pariza. Redizajn enterijera osmišljen je prema potrebama i željama klijenata, a rezultat je živopisan, svetao prostor ispunjen elementima koji posećaju na grčka sela i Egejsko more.

Mali stan nadahnut Egejskim morem

ABACO je razvio projekat fokusirajući se na glavne zahteve klijenta. Par je tražio što svetliji enterijer sa optimalnom dozom prirodnog svetla u sebi, pri čemu je plava boja odigrala važnu ulogu. Stan u grčkom stilu je u formi otvorenog koncepta pri čemu tokom celog dana ostavljanja snažn utisak na sve prisutne u njemu. Specifičan elemenat praznine omogućio je ovom malom stanu vizuelno proširenje i efekat slobode.

Mali stan nadahnut Egejskim morem

Sve neophodne funkcije su "sabijene uza zid" ili ugrađene u okvire graničnih zidova, oslobađajući na taj način centralni deo stana. Zanimljiv detalj u prostoru su zavese u dva sloja; jedna napravljena od tkanine a druga od plastike, pri čemu je jedna funkcionalna a druga simbolična.

Mali stan nadahnut Egejskim morem

Stan je konceptualno podeljen na dva dobro struktuirana dela. Prvi je vrlo statičan i kreiran kao dug i jedinstven komad nameštaja od drveta. Ova instalacija skriva kupatilski prostor, čineći da njegova vrata deluju kao deo ormara. Prostor za spavanje sa nalazi na nešto uzvišenijem nivou, a skriva ga žuta zavesa koja mu osigurava privatnost. Kuhinja je smeštena u beloj niši, dok plava niša nudi ukućanima prijatan prostor za čitanje u blizini prozora.

Mali stan nadahnut Egejskim morem

Druga glavna komponenta enterijera je plastični dimanični zid koji se proteže kroz ceo stan. Po celoj njegovoj dužini prisutne su police na različitim visinama na kojima se nalaze knjige, lampe, mini saksije sa kaktusima, pa čak i gramofon. Apstraktni plastični zid je zamišljen kao elemenat sa identitetom koji se lako može preoblikovati.

Izvor: Digs Digs

stilovi

Stilovi

tv police

nosaci

Sertifikati

Sertifikat o izvrsnosti

Sertifikat o izvrsnosti